Това кръстовище е много, ама много опасно, сигнализираха будни граждани, които изпратиха снимки до Varna24.bg. Става въпрос за "Кокълчето“ – връзката между улиците "Любен Каравелов“ и "Васил Друмев“.

Автомобилите, които се движат по ул. "Васил Друмев“ (от Червения площад в посока Спортна зала) са с предимство – видно от пътен знак Б3 (лявата снимка от нашия колаж).

Същият знак обаче дава предимство и на тези коли, чийто водачи се движат по ул. "Васил Друмев“ (в обратната посока – към Икономическия университет). Те обаче не продължават напред, тъй като след кръстовището улицата става еднопосочна, а трябва да завият наляво – поемайки по "Любен Каравелов“ и така вместо да се разминат правилно с колата, идваща отсреща, може да се стигне до катастрофа, обосновават се нашите читатели.

Кръстовището е голямо, има видимост, но това не гарантира, че някой заплес – бабаит, няма да профучи. Той е в правото си, но в правото си е и този, които се движи по другата улица. Само добрия късмет до сега е пазил хората от голяма беля, коментират варненци и предлагат компетентните органи спешно да решат проблема, докато не е станал фатален инцидент.

Преди ремонта на улиците през миналото лято кръстовището бе правилно регулирано с пътни знаци – преди него по "Васил Друмев“ в посока сградата на Икономическия университет, знакът бе Пътен знак Б1 - пропусни движещите се по пътя с предимство.