"Позитано" са тези, които атакуват собствената си организация. Това е вътрешновидово самоизяждане, за което инициатор не е "Леге", а е "Позитано". Защо го правят, нямам отговор към момента. Така общинският съветник Ваня Григорова от "БСП за България" коментира пред БНТ това, че БСП свали политическото доверие от общинските си съветници в София след избора на председателя на СОС от ПП-ДБ Цветомир Петров.

Григорова обясни, че тя е имала аргументи, за да не гласува за кандидатът на ПП-ДБ, защото е премината "червената линия" при демонтажа на Паметника на Съветската армия.

Тя подчерта, че решението й е аргументирано, а не е изпълнение на решенията на "Позитано".

"Позитано" решава в един много стеснен кръг. Г-жа Нинова беше тази, която настояваше да се ибере най-възрастният съветник за председател в СОС и това е Грети Стефанова, която също е от ПП-ДБ. И когато общинските съветници подкрепят избора на друг представител на същата партия за председател, тя ошамарва собствените си общински съветници, не мога да си обясня това поведение. Освен с това, че има опит от страна на "Позитано", да зачеркне градската си организация", каза Григорова.

На въпрос дали има политически амбиции и визия за нов ляв политически проект, тя отговори така:

"Не нямам такива. Но виждам, че има нужда от обединение на левите сили, тъй като виждаме , че лявото е разроено и изключително слабо. То е слабо и поради действията на "Позитано", които виждаме в последните дни. Те не се борят толкова срещу сглобката, колкото със собствените си хора , които се намират в СОС , а това е меко казано непродуктивно", каза Ваня Григорова.

"ПП-ДБ имат кмет, до колко той ще бъде кмет ще бъде решение на съда. Вече имат и председател на СОС, но но комисиите бяха разпределени по друг начин. Управляващите трябва да намерият консенсус между отделните групи общински съветници и да започне да работи СОС", допълни тя.