Не е нормално с публичен ресурс да бъде стимулирано допълнителното задълбочаване на неравенствата в общинските предприятия. Общинските и държавните предприятия трябва да бъдат пример за всички останали работодатели, а не да насърчават подобни практики. Това каза в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" общинският съветник от МК "БСП за България" Ваня Григорова по повод притесненията й, че в транспортното дружество "Метрополитен" има драстични разминавания в заплащането за една и съща длъжност, като голяма част от работещите са ощетени.

"Силно се надяваме г-н Братоев да влезе в ролята си на ръководител и да не се плъзва по линията на най-малкото съпротивление. Тоест, щом 100 човека протестират, а те искат да запазят настоящото положение, то тогава той просто да подпише, защото някой протестира. Не, трябва да има принципи, които се спазват. Защото другата страна също биха могли да протестират. Е, трябва ли да стигаме до сблъсъци между различни видове работници, за да се реши един проблем, който може да се реши по принципен начин", отбеляза Григорова.

Тя поясни, че в понеделник, 18 март, ще бъде изслишан в Комисията по транспорт и пътна безопасност изпълнителният директор на "Метрополите" ЕАД инж. Стоян Братоев: "За да разберем той на каква позиция е", допълни общинският съветник.