Вандали са унищожили напълно детската великденска украса в Градската градина на Плевен, съобщават от общината. В зелените площи пред Арт центъра бяха поставени декоративни великденските яйца, изрисувани от децата в ателиета на открито, организирани в навечерието на празника от Община Плевен. Всичко е изпочупено.

"Имаме записи от камерите в района и извършителите категорично ще си понесат съответната отговорност за деянието. Записите вече са предадени в полицията, има и разпознати. Погромът е започнал още в 19.30 часа на 2 май. Извършителите са стояли там до 21.00 часа. За това време няма нито един подаден сигнал на тел. 112", информира Лидия Петкова - директор Дирекция "Обществен ред и сигурност" в Община Плевен. И допълни: "За съжаление такива прояви оказват влияние впоследствие и върху бъдещето на извършителите. Ние всички сме отговорни - родители, учители и граждани с бездушието си допринасят за случващото се."

"Жалко е, че сред нас живеят хора, които по този начин демонстративно показват, че за тях няма нищо ценно. В случая с унищожената великденска украса в Градската градина става дума за нещо, което беше създадена от деца, с такова голямо желание. Преди това вандали унищожиха и великденския кът, направен от децата на ДГ "Щурче" на пл. "Възраждане". За съжаление фактите са тези", коментира по повод инцидента от изминалата вечер кметът на Плевен д-р Валентин Христов.