Новата коалиция  в СОС -  ГЕРБ и ПП-ДБ (коалиция МОЧА), разиграва поредния цирк пред софиянци, като целта им е само една: трупане на капитал по време на избори.ВМРО предлага на мястото на МОЧА да бъде изграден монументален комплекс на основателите на българската държава, информират от партията.

Поредната истерия около преместването на Паметника на Съветската армия в центъра на София вероятно ще завърши по същия начин, както досега. Темата е периодично повдигана през годините, има решение на СОС, но до този момент нито една от политическите сили, управлявали София от падането на комунизма до ден днешен, не е предприела сериозни действия в тази насока, се казва в прессъобщението.

Новата коалиция  в СОС -  ГЕРБ и ПП-ДБ (коалиция МОЧА), разиграва поредния цирк пред софиянци, като целта им е само една: трупане на капитал по време на избори.

ДСБ, ГЕРБ и прочие управляват София вече над 30 години почти без опозиция, а паметникът продължава да си стои на мястото. Защо ГЕРБ и ДБ не махнаха този паметник досега? Софиянски, Борисов и Фандъкова имаха цялата власт - общинска, областни управители, парламент, за да махнат този паметник на сервилността към чужди държави. Три десетилетия приказки, приказки, приказки и претенции за "истинска десница“.  

ВМРО е категорична, че Паметникът на Съветската армия - окупатор трябва да бъде премахнат и на негово място да бъде построен монументален комплекс на основателите на българската държава. Това предложение ще бъде внесено от общинските съветници от ВМРО на предстоящата на 9 март сесия на Столичния общински съвет.

Княжевската градина в София трябва да стане място за преклонение и патриотизъм, а не сборище на джендъристи и комунисти.

ВМРО настоява да се действа принципно и да се махнат паметниците на всички окупатори в София. Това означава освен МОЧА да бъде премахната и така наречената Братска могила от Борисовата градина и паметника на бомбардировачите на София пред американското посолство.