Поздравителен адрес до организаторите и участниците в XXV Национален фестивал на детската книга изпрати областният управител на област Сливен.

В него се казва:

"Уважаеми организатори и участници в 25-ия Национален фестивал на детската книга,

За мен е особена чест и удоволствие да ви поздравя с XXV-то юбилейно издание на Националния фестивал на детската книга, превърнал се за пореден път в запомнящ се празник на литературата и творчеството.

За 25-ти път децата на града и региона имат привилегията да се докоснат реално, а не виртуално, до съвременните творци на приказки, стихосбирки, романи, разкази и илюстрации, да се впуснат в многобройни творчески предизвикателства и да надникнат през нови отворени прозорци към света на познанието. За 25-ти път автори, книгоиздатели, илюстратори, педагози получават възможност за неформално общуване, за създаване на нови съвместни проекти и запознаване с детската литературна модерност.

Националният фестивал на детската книга винаги е бил еталон за мащабно, промислено и съзидателно събитие, създаващо важни литературни и културни импулси не само в областта на детската литература, а и в цялостният литературен и културен процес в нашата страна. Неслучайно фестивалните награди "Константин Константинов“ днес вече се възприемат като изключително ценно отличие, даващо на носителите им допълнителни литературни възможности и престиж.

Честито признание за новите лауреати на националната награда "Константин Константинов“!

Пожелавам на организаторите и всички участници в XXV Национален фестивал на детската книга здраве, творчески радости и дързост, несекващо вдъхновение, нови вълнуващи срещи с младата публика, окриляващо признание и много лично щастие!

Минчо Афузов,

областен управител на област Сливен“.