Екскурзовод с английски език търси Регионален исторически музей – Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. От културната институция уточняват, че кандидатите трябва да имат образователно-квалификационна степен бакалавър или магистър по "Английска филология“.

За да участвате в конкурса трябва да подадете заявление, автобиография по европейски формат, диплома /с приложение/ за образование /в копие и оригинал за сверка/, както и всякакви други документи за придобити квалификации. Документите се подават в деловотството на музея на ул. "Иван Вазов“ 38.

Повече информация можете да получите на телефон: 0885/ 105 282.

"Фокус" припомня, че подобна обява от музея публикуват за втори път от началото на годината. В началото на ноември специалисите от културната институция излязоха на символичен протест, заедно с колегите си от библиотеката, срещу лошите условия на труд и ниските възнаграждения. Липсата на млади специалисти се оказва все по-задълбочаващ се проблем в туризма, като от това се оплакват не само музеите, но и хотелите, и ресторантите, които са част от туристическия бранш.