Всички , които обичат да прекарат свободното си време и почивни дни сред природата са добре дошли сред Белоградчишките скали, предаде репортер на "Фокус“. В съботния ден официално ще бъде даден стартът на туристически сезон лято 2024 в Белоградчик. Тази година домакините са подготвили празник  изпълнен с развлечения, много положителни емоции и богата културна програма, каза за "Фокус“ кметът Боян Минков.

Съботният ден ще започне с велосипедни и пешеходни разходки сред величествените панорами на Белоградчишките скали. За любителите на екстремните преживявания са подготвени полет и издигания с балони. От птичи поглед туристите ще могат да зърнат една уникална красота и ще се порадват на развълнуваното червено море от скални фигури и форми на Белоградчишките скали, разкри част от изненадите Боян Минков.

За най-малките гости и жители на Белоградчик  са организирани  творчески семейни работилници.

С вход свободен  ще работят Исторически музей - Белоградчик и Художествена галерия "Вълчо Вълчев".

Изненади очакват всички и в пещерата "Магура“. Местните винарни са подготвили дегустация на бели  и червени вина, а  стакевските баби – ще предложат местни гозби и специалитети.

Белоградчик през последните месеци привлича туристи от България и света, предлагайки различни атракции. 

Не случайно преди месец Белоградчик, пещерата "Магура“ влез в новините на българските и световни медии. Автомобилният гигант Ferrari избра Белоградчик за представянето в България на най-новия си модел Ferrari Roma Spider. Пищната  церемония бе като кадри от фантастичен филм, включваща много атрактивни светлини и музика, изпълнения на живо на гайда и пиано, в галериите под земята на винарската изба "Магура“, разположена в едноименната пещера.

Боян Минков допълни, че е щастлив, че Белоградчик отново е във фокуса на световните медии. Събитието, което привлече ценителите на една от водещите марки в автомобилостроенето в света е огромна реклама за Белоградчик. Хубавите неща за нашия град предстоят, допълни Минков и покани туристи и гости да дойдат в събота на 6 април и заедно да открият туристическия сезон в Белоградчик.

Ирена Данаилова