В столица на музиката се превръща Велико Търново в края на септември. Градът ще е домакин на 21 Международен конкурс за млади изпълнители на популярна песен "Сребърна Янтра“. Състезанието ще се проведе в дните от 29 септември до 1 октомври, а концертите ще са на голяма сцена в Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“, предаде кореспондент на "Фокус“.

В тазгодишната надпревара, която след три онлайн издания ще е на живо, се включват 90 певци на възраст от 5 до 25 години. Те пристигат във Велико Търново от Италия, Малта, Румъния, Молдова и различни краища на България.

"Изпълнителите ще са разпределени в четири възрастови групи, като ще има и 17 семейства в сравнително новата ни категория "Family Group", обясни Румяна Начева, директор на конкурса.

Музикалните таланти ще оценява международно жури, което през 2023-а ще ръководи звездата на българската поп музика Силвия Кацарова заедно с великотърновката проф. Сребра Михалева. Членове ще са Евелина Батей (Малта), Роко Палацо (Италия), проф. д-р Родика Рошиору (Молдова), Доминик Симионеску (Румъния), Марта Верекия ( Италия) и Христо Паскалев-ПАСКАЛ (България).

И този път, по традиция, конкурсът ще е съпътстван от богата културна програма, която включва демонстрации по каране и танци, мастер клас сред природата на тема "Vocal Fitness", който ще се случи в парк "Ксилифор“ и ще се води от маестро Роко Палацо, концерт под открито небе и други изненади.

Всички изпълнения ще можете да гледате напълно безплатно, а повече от програмата можете да видите на страницата на събитието.