В препълнената зала на Клуба на дейците на културата – Смолян, снощи беше открита изложба на колекционера Петър Видов. Експозицията се състои от 78 платна, живопис, графика и малка пластика от неговата забележителна колекция. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

Експозицията откри председателят на КДК, Светозар Казанджиев. Известният колекционер бе поздравен и от зам.-кмета Марин Захариев. Изложбата бе представена и под звуците на пиано в изпълнение на музикантката Елена Михайлова.

Петър Видов, посочи че близо 13 години е събирал тези ценни произведения на изкуството. Колекционерството е страст, която с времето се превръща в начин на живот. Скулпторът е щастлив, че сред творбите на големи майстори от национален мащаб, притежава великолепни картини и на наши родопски художници.

Сред многото имена от различни поколения български творци, няма как да не отбележим присъствието в експозицията на Сули Саферов, Здравко Александров, Вълко Гайдаров, Анастас Стайков, Михаил Александров, Атанас Яранов, Анета Дръгушану, Стоимен Стоилов, Димитър Рашков, Михаил Карапаунов, Данчо Григоров, Здравко Палазов, Емил Попов, Иван Тричков, Симеон Николов, Димитър Сотиров, Георги Йорданов, Ивайло Мирчев и много други.

Празникът на изящната живопис и съвременната българска скулптура ще осиява залата на КДК от днес до 15 март.