За поредна година кметът на район "Западен" Димитър Колев взе участие в изработването на най-дългата мартеница в Пловдив. Инициативата е на СУ "Свети Свети Кирил и Методий" и премина под мотото "Да завържем най-голямата мартеница, заедно можем да творим добро“.

Посланието е част от една по-голяма кампания, която се провежда под патронажа на кмета Димитър Колев и е в подкрепа на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция и Сирия. Като част от благородната инициатива, ученици от 3 и 4 клас на СОУ "Свети Свети Кирил и Методий“, с подкрепата на ученическия съвет и заедно с деца от градините "Елица“ и "Дружба“ изработиха мартеници. В продължение на цяла седмица те се продават на благотворителен базар, като средствата от тях ще отидат в помощ на пострадалите от земетресенията.

Именно призив за съпричастност отправиха днес учениците, като свързаха белите и червени конци в една обща мартеница – символ на задружните усилия да се твори добро. С тях за поредна година бе и кметът Димитър Колев, който заедно с директора на учебното заведение Таня Николова, учители и ученици от всички класове създадоха рекордната мартеница, обиколила отново цялото училище. В края на традиционната инициатива те си размениха мартенички и си пожелаха здраве, щастие и късмет, след което се върнаха в час.