В петък ще настъпи промяна в живота на част от варненци. Причината е рязкото затопляне на времето и тенденцията високите среднодневни температури да продължат, което в изпълнение на нормативните изисквания, считано от 5 април 2024г. "Веолия Енерджи Варна“ ЕАД обявява край на отоплителен сезон 2023/2024 г. и започва поетапно спиране на абонатните станции за отопление и настройване на регулаторите в т.нар. "летен режим", след което топлоснабдяването ще покрива само нуждите за битово-горещо водоснабдяване.

Дружеството остава в готовност да възобнови подаването на топлинна  енергия и продължи отоплителния сезон при промяна на нормативно установените условия в посочените в Наредбата за топлоснабдяване срокове, съобщиха от там.

Клиентите, които желаят да продължат да ползват отопление могат да заявят това в клиентския ни център с решение на съответната етажна собственост.

Поради по-особените нужди на стопанските клиенти, в т.ч. училища, детски градини и др., техните абонатните станции ще останат включени за отопление, докато не заявят писмено искане за спиране (в случай, че вече не са го направили).