В 4 района на Добрич е предвидено енергоспестяващо улично осветление, предаде репортер на Агенция "Фокус". Община град Добрич ще кандидатства с проектно предложение за подмяната на съоръженията. Съгласие за това бе дадено от Общинския съвет на извънредната му сесия. Зам.-кметът Росица Йорданова съобщи, че продължава и процесът на осветяване на натоварени пешеходни пътеки в града с цел намаляване на риска от пътни произшествия.

Зоните, където ще бъде подменено уличното осветление в града, са бул. "25 септември“ (от бул. "Добруджа" до "Сердика"); бул. "Добруджа“ (в участъка от бул. "Добричка епопея" до кръговото кръстовище на изхода за Балчик); бул. "Русия“ (от бул. "25 септември" до Пожарната) и цялата ул. "Батовска".

Стойността на проектното предложение ще бъде до максимална стойност от 641 654,20 лв. с ДДС. "Средствата по тази процедура се предоставят под формата на безвъзмездна финансова помощ и не се изисква съфинансиране. След подписване на договор за получаване на безвъзмездно финансиране Община град Добрич се задължава за период от 5 години, след приключване на проекта, да извършва ежегодни вноски във Фонда за декарбонизация в размер на 10 % от действително получения размер на безвъзмездна помощ по проекта", това съобщи в една от социалните мрежи кметът Йордан Йорданов.

Жулиета НИКОЛОВА