Днес в община Гоце Делчев се проведе работна среща между ръководството на ОДМВР-Благоевград, представители на местната власт, кметове на общини, директори на училища и детски градини и учители.

Целта на срещата е подобряване на взаимодействието между институциите по отношение на превенцията и противодействието на престъпността, пътната безопасност и сигурността на гражданите. Кратък анализ на дейността на РУ-Гоце Делчев, анализ на престъпността, спецификата на престъпленията и пътнотранспортния травматизъм в региона бе представен от началника на РУ-Гоце Делчев гл. инспектор Илия Иручев.

Акцент бе поставен на честите случаи, при които са констатирани водачи, шофиращи след употреба на алкохол. Обсъдени бяха основните приоритети за осигуряване на пътната безопасност, сигурността на гражданите и предприетите мерки за противодействие на наркоразпространението, както и засиленото полицейско присъствие в районите на детските градини и училищата.

От директора на областната дирекция старши комисар Даниел Димитров бе изразена благодарност за добрата координация между РУ-Гоце Делчев и кметовете на общините в региона, както и за изграденото видеонаблюдение в община Гоце Делчев.

Той отправи апел за своевременно уведомяване на органите на реда и търсене на съдействие при всяка ситуация застрашаваща сигурността на гражданите, както и при констатирани случаи на домашно насилие.

С оглед настъпването на летния сезон и наближаващата лятна ваканция, старши комисар Димитров призова също и за повишено внимание при ползването на електрически тротинетки от младежите.