В област Русе са разкрити 336 секции, като в 290 от тях ще се гласува машинно, съобщиха от Областна администрация - Русе. Секциите в областта са общо 336, като в 290 от тях ще се гласува машинно. В 20 от секциите ще има и по две машини. Шест от посочените 336 секции са подвижни, а други шест са разкрити в социални заведения – болници от региона и ареста в Русе.

Кандидатите за народни представители от региона са 237 от 28 партии и коалиции. 163-ма от кандатите за народни представители или близо 69% са представители на силния пол. Жените в листите са 31% или общо 74. Към момента в РИК няма постъпили жалби, само един сигнал от вчера за непремахнати шатри на политически сили от центъра на Русе, но той ще бъде разгледан по-късно днес.

Припомняме, че областният управител Анатоли Станев ще гласува днес в 08.00 часа в 3-а секция в Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура "Йосиф Вондрак“. Според него отиването до урните е единственият начин, по който можем да изразим мнението си за това как искаме да се развива страната ни. "Нека не бягаме от личната си отговорност, защото така се лишаваме от свободата си“, заяви още Станев в обръщението си към русенци, целящо по-висока избирателна активност.