В област Кюстендил формираха четири подвижни избирателни секции, съобщиха за "Фокус“ от Районната избирателна комисия – Кюстендил. Подвижните секции са разкрити по предложения на кметовете на четири от деветте общини в областта. В тях ще гласуват избиратели с трайни увреждания в изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 09 юни 2024 година.

До момента в Кюстендил са получени 15 заявления, в Бобов дол са 17, в Рила има подадени 10 заявления, а в Сапарева баня – 16.

От РИК – Кюстендил информираха, че предстои обучение по общини на ръководствата и членовете на секционните избирателни комисии. На 1 юни обучението ще бъде в общините Рила, Невестино и Бобошево. На 2 юни ще се обучават хората от Кочериново и Трекляно, а на 3 юни – Бобов дол.

В Дупница обучението ще бъде на две дати – 4 и 5 юни. Представителите на секционните избирателни комисии ще се съберат в заседателната зала на Общината. За Кюстендил обучението е насрочено за 5 юни. То ще се проведе в голямата зала на Общински драматичен театър.