Две лица са задържани от полицията в Балчик с наркотик в тях. Това бе съобщено на брифинг в Прокуратурата в Добрич, предаде репортер на Агенция "Фокус". Двете лица са се движили с една кола от Варна, уточни старши комисар Цветан Пировски, директор на ОД на МВР в Добрич. При проверката в тях са установени 2,6 грама метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство, също и по друг случай на шофиране под влияние на дрога на територията на Каварна, съобщи говорителят на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев.  

Той допълни: "Резултатите от проведената в областта специализирана полицейска операция са добри. Общо задържаните лица са 13, като тепърва в хода на тези образувани бързи и досъдебни производства ще се изяснява дали ще бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми, респективно дали част от тях няма да бъдат свидетели за разкриване на престъпната дейност".

За периода от 6:00 ч. на 7 декември до 6:00 ч. на 8 декември след проведени множество специализирани полицейски операции в областта са образувани са общо 8 досъдебни производства, 5 от тях бързи.

По думите на оркъжния прокурор на Добрич Радослав Бухчев няма установена дрога в района на училища в областта. Такива проверки се извършват постоянно. По темата е проведена среща с кметове и са набелязани мерки за противодействие.

Жулиета НИКОЛОВА