Шофьор на градския транспорт в Пловдив рискува живота и здравето на пълен автобус с пътници. Свидетел на безумното и опасно шофиране стана репортер на Фокус вчера около 19:00 часа в автобус номер 9.

През целия маршрут - от спирката преди Тунела до спирката на колелото на SPS в "Тракия" шофьорът караше изключително нервно и агресивно, отнемаше предимство, ругаеше.

Най-фрапантното нарушение, което направи, е шофиране в насрещното от спирката след колелото на ул. "Богомил" до кръстовището с бул. "Източен". Улицата е тясна с две ленти - по една в посока. Задръстването от автомобили в посока "Тракия" беше по цялото протежение.

За да не чака, шофьорът на автобуса реши да изпревари цялата колона, като мина в насрещното и караше срещу автомобилите за ужас на шофьорите, които едва успяха да свърнат най-вдясно в последния момент, свирейки с клаксон. Стигна се дори до разправия с шофьор, който се опитваше да направи ляв завой от пресечка до детска градина "Каменица", който попречи на насрещното движение на автобуса и се наложи да даде назад, за да избегне удара.

Рисковото шофиране продължи и на бул. "Санкт Петербург", където след спирката на Аграрния университет отиде в крайна лява лента, изпревари колоната от автомобили, след което, за да влезе в средната лента отне предимството на останалите.

Впечатление ни направи, че само една жена от пътуващите се възмути и направи забележка на шофьора, че кара в насрещното. Нейният глас обаче остана нечут и никой от останалите пътници не взе отношение, а шофьорът продължи невъзмутимо все едно превозва картофи.