След побоя над служителка на Автогарата в Русе работещите там настояват за пореден път да има жива охрана. В момента единствените мерки за сигурност са видеокамерите, диспечерът, портиерът на бариерата и СОТ, предаде Русе Медиа. Вчера вечерта малко преди полунощ 57-годишна жена е била пребита от 49-годишен мъж, който е лежал в затвора. След нападението той е избягал, но е издирен от полицията и задържан за 24 часа. Жената е настанена в Неврохирургия с мозъчно сътресение.

Колежка на пострадалата разказва, че тя е била тормозена и преди от въпросния мъж. "Преди няколко дни каза, че иска да напусне работа, защото се притеснява от този човек и аз я помолих да не го прави, за което съжалявам сега. И това не е единичен случай, миналото лято имаше побоища, мизерии, бяха ограбили диспечера на такситата“, обяснява Силвия Маринова.

Тъй като на Автогарата няма жива охрана, вътре спят клошари, бездомници, мирише лошо и нито пътниците, нито работещите могат да се чувстват в безопасност. По думите на Силвия Маринова управителят е заявил, че няма пари за охрана. А обектът работи денонощно, тъй като има пътуващи хора, пристигат автобуси по международни линии.

Пострадалата жена е била нападната в багажното отделение, където е хапвала и гледала телевизия. Шефът й Станимир Славов разказа, че нападателят постоянно притеснява служителите му. "Идва, къпе се вътре, ползва тоалетната безплатно. Казва, че бил в затвора и полицията нищо не можела да му направи. Държи се като бабаит. Тормозил е и касиерките“, споделя Славов. По отношение на охраната, указанията от ръководството на Автогарата били: "Ако има нещо, обаждате се на диспечера и той движи работата“. В дадения случай пострадалата е стигнала до диспечера, цялата в кръв, и той е подал сигнал в полицията. През това време нападателят е избягал.

Работещите на Автогарата настояват да се назначат охранители, които да следят за реда, спокойствието и безопасността на служители и пътници.