От днес - 29 септември до 2 октомври във ваканционно селище "Албена" ще се проведе XVII национален конгрес по кардиология, което е най-голямото събитие за специалистите в тази област в България, предаде репортер на Радио "Фокус" - Добрич.

Над 1000 участници, 100 лектори в рамките на 4 дни ще имат възможността за срещи и дискусии по различни теми в областта на кардиологията. Първият ден е посветен на научни сесии за споделяне на практически опит от утвърдени у нас кардиолози. По-късно през деня ще бъде поставен акцент върху публикации на български автори в международни списания, като мотото е: "И ние сме дали нещо на света". Официалното откриване на форума е днес от 19:15 ч. в Зала Sea на хотел "Парадайс Блу".

Научните сесии ще продължат и през следващите дни. Пълната програма на конгреса с теми и участници е представена в специално създаден сайт на събитието - https://cardio-congress.bg . Закриването на форума е в събота в 18:30 ч. Организатор на конгреса е Дружеството на кардиолозите в България. 

Жулиета НИКОЛОВА