Официално представяне на новото, четвърто, допълнено издание на книгата “Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови" ще се състои днес  от 18.45 часа, храм “Св. София".

Представянето ще бъде част от програмата на първото издание на ФЕСТИВАЛ НА ПРАВОСЛАВНАТА КНИГА ЗА СОФИЙСКА ЕПАРХИЯ, който се провежда с благословението на Българския патриарх НЕОФИТ.

Книгата “Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови" е дело на журналиста  Ангел Бончев, водещ на новините на БНТ, който през последните 10 години се е посветил на издаването на книги и филми, посветени на житията и чудесата на неизвестни за България светци- сред  тях са за св.Нектарий Егински, св. Никифор Прокажения, Ефрем Нови Чудотворец, Лука Кримски и други.

В рамките на събитието  ще бъдат представени и всички книги и филми на автора.

Книгата "Св.вмчк. и чудотворец Ефрем Нови“, съдържа житие, чудеса, акатист, два молебни канона и молитви.

Изданието е допълнено с чудесата, случили се в България по молитвите на св. Ефрем Нови, както и много повече молитви за различни нужди.

Включени са няколко нови глави, които в още по-голяма степен разкриват личността на игуменията на манастира на св. Ефрем - Макария, които откриват нейната свята осанка и ни доближават до нейното дело в полза на ближния приживе.

Също така има и две стихотворение посветени на св.Ефрем Нови и майка Макария, дело на о. Павел Гърбов от Карнобат и Ангел Бончев.

Книгата “Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови" е 200 страници, където ще откриете и множество нови снимки.