В 9 ч на 13.07.2022 г. на кръстовището на улиците "Трапезица“ и "Кюстенджа“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на товарен автомобил "Рено Канго“ с варненска регистрация-фирмена собственост, управляван от 25-годишен правоспособен водач от гр. Търговище, съобщиха от Областна дирекция на МВР .По надлежния ред – със специализирано техническо средство "Drager Drug Test" е установено, че същият е управлявал моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество канабис. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

За изминалото денонощие при осъществяване на ежедневната си контролна дейност служители на областната дирекция на МВР са съставили за констатирани от тях нарушения 29 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и 36 акта - по Закона за българските лични документи. Наложени са 56 глоби по фиш по Закона за движение по пътищата, и 4 глоби – по общинска наредба за безопасност на движението. Съставени са 9 предупредителни протокола по Закона за МВР.