От години в Благоевград е установена традицията да има два пазарни дни - сряда и събота. Без значение, че единият от тях е през работната седмица, любителите на домашното производство не пропускат да посетят открития пазар, предаде репортер на "Фокус".

На пазарските сергии човек може да открие, както сезонни плодове и зеленчуци, така и такива, които са оранжерийно производство. 

Не липсват и буркани със зимнина, домашна юфка, подправки, билки, зърнени култури, месо, яйца и млечни продукти. 

Сред клиентите има и такива, които не са от Благоевград, но поне веднъж месечно посещават областния център в някой от двата пазарни дни, за да си закупят от продукцията на производители от цялата Благоевградска област. 

В пазарния ден може да откриете и нехранителни стоки като книги, старинни предмети и други.

Припомняме, че благоевградският пазар стана част и от документалното представление на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Благоевград - "Забелязано в Благоевград", което може да гледате на 22 март от 19.00 часа.

"Забелязано в Благоевград" е документален театър, създаден от срещите на артистите с различни колоритни личности от града и техните разговори по най-актуалните и важни за Благоевград теми. 

Вдъхновен от едноименната Facebook група, този спектакъл е атрактивен хибрид между театър, социална акция, хепънинг и комедия на реалността.

В него участват: Албена Чобанова, Александър Митев, Константина Георгиева, Жанет Керанова, Кънчо Кънев, Недиляна Павлик, Живко Гущеров, Игор Дамянов.