Русенци ще отбележат 3-ти март с богата празнична програма. В чест на националния празник Община Русе организира поредица от празнични събития. Ето какви са те:

В 11:30 ч. пред Паметника на свободата по традиция ще се проведе тържествената церемония по приемане на почетния караул и поднасяне на венци и цветя. Русенската Света Митрополия ще отслужи заупокойна молитва и благодарствен молебен за падналите за Освобождението на родината, а празнично слово ще произнесат кметът Пенчо Милков и областният управител Данаил Ковачев.

От 12:30 ч. в Голямата зала на Доходното здание е концерт-спектакълът "Поклон и памет" с участието на изпълнители и състави от Общинския младежки дом, Общинския детски център за култура и изкуство и Фолклорен танцов театър "Найден Киров“.

От 18 ч. в Камерна зала на Доходното здание актьорите от Драматичен театър "Сава Огнянов“ ще представят постановката "Епопея на забравените“ по Иван Вазов.

Клуб за народни танци "Родолюбец“ кани всички русенци и гостите на града да се хванат на най-дългото хоро. Танцьорите ще очакват любителите на българския фолклор от 12 до 14 ч. в Парка на младежта, в района на Вазата.