Арестуваният с екстази 17-годишен тийнейджър е ученик в елитно пловдивско училище, което е известно с добро име в града. Задържането не е станало по време на час пред погледите на съучениците му, но на територията на училището, съобщи  директорът на ОД МВР Пловдив старши комисар Васил Костадинов, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"За да продаваш едно хапче по 50 лева - учудващо е, явно има хора с доста възможности, трябва да се замислим като родители" - коментира заместник-апелативният прокурор Румен Попов. 

При претърсване в дома на ученика е намерен друг вид наркотик. Това вероятно ще се отрази на обвинението, и то ще е по-тежко. Наказанието за притежание на наркотици е до 15 години затвор, но тъй като е непълнолетен, за него е 8 години. 

Задържането на ученика и разкриването на лабораторията в Сопот са извършени през последните 2 или 3 часа, за да не се наруши конспиративността на операцията. Разследването на лабораторията е в начален етап и тепърва ще се установяват допълнителни факти и връзки. 

В акцията в зоната на Апелативна прокуратура - Пловдив, в която влизат областите Пловдив, Хасково, Стара Загора, Кърджали, Смолян и Пазарджик, са повдигнати обвинения на 50 лица по стари досъдебни производства по линия на наркоразпространението. Само за Пловдив обвиненията са 18, а по по-стари производства са извършени 11 претърсвания и са задържани три лица. Има внесени и искания за задържане под стража.  

Над 500 служители с полицейски правомощия работят на терен, допълни старши комисар Костадинов. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!