Поредно вандалско посегателство върху детска площадка разгневи жителите на Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Обект на недобросъвестни граждани стана детска площадка в кв. "Чолаковци“.

Унищожени са както съоръжения, така и прилежащите пространства. Една от люлките е счупена на две, липсват елементи от оградата, дървената беседка е надраскана с различни надписи, а ударопоглъщата настилка оказва се пречила и затова елементите и са разместени. Боклуци има в целия район – както по площадката, така и в зелените площи. Там можете да намерите празни пластмасови бутилки, кутии от цигари, опаковки от вафли и пуканки и т.н. Цялата земя е покрита с люспи от семки.

Случаят придоби гласност след пост в социалната мрежа Фейсбук, който направи разгневена майка. От коментарите под него става ясно, че вероятните извършители на вандалщината са тинейджъри от квартала.

"Поредният дефицит на мозък и възпитание ... гнусно“, написа дама под поста, "Докато няма камери, яки глоби и обществено полезен труд така ще е!“, възмути се друга търновка. "Апелирам към родителите на тинейджъри – прибирайте си децата навреме и се информирайте какво правят, когато не са си вкъщи! Необходим е повече контрол“, съветва трета.

Притеснително е, че тези вандалски прояви зачестяват и не са концентрирани на едно място, а са в целия град.

От Община Велико Търново апелират всеки, който стане свидетел на подобни нарушения, веднага да подаде сигнал към тях или на тел. 112, за да могат контролните органи да предприемат незабавни мерки.

Луиза ТРАНЧЕВА