Над 1200 самотноживеещи и хора в неравностойно положение получиха усмивка и подарък днес. Деца, младежи и хора с увреждания изработиха над 1200 мартенички, с които ги закичиха, предаде кореспондент на "Фокус“.

Пресуканият червен и бял конец – символ на здраве и сила, беше вързан на над 660 жители на старата столица и населените места, на които Домашен социален патронаж към Община Велико Търново осигурява доставка на храна до дома. С мартеници бяха зарадвани същи 200 души, обхванати по Проект "Топъл обяд в Община Велико Търново“, заедно с повече от 400 потребители на социалната услуга "Асистентска подкрепа“ и Проект "Грижа в дома в Община Велико Търново“.

Жестът на внимание по повод 1-ви март и спазване на традицията да се подаряват мартеници бе организиран за поредна година от общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване“. За първи път екипите на социалните услуги изработиха и 20 автентични мартеници, закачени в градските автобуси с послание за здраве и късмет към всички пътуващи.