Община Тервел стартира действия за привличане на заинтересовани страни в идентифицирането на потенциални партньорства за Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ). Това съобщи Галина Митева, председател на УС на Сдружение "Работодателска организация "КРИБ-Добрич" и ръководител на проект "Партньорства за развитие", предаде репортер на "Фокус".

Фокус групата в сферата на енергийната ефективност е сформирана на принципа на сходни интереси между заинтересовани страни. Причината са високите разходи за отопление и осветление в публичния сектор и търсенето на алтернативи за тяхното оптимизиране. Присъстващите ще бъдат запознати с принципа на партньорство, с изискванията за ИТИ, ще бъдат обсъдени нуждите, изразени от представителите на различните сектори и ще бъдат генерирани идеи за партньорства.

Фокус -групата по енергийна ефективност от община Тервел е сформирана по проекта, финансиран от ОП "Добро управление“. Събитието ще се проведе от 14:00 часа в Конферентната зала на Исторически музей - Тервел. Във форума са поканени да участват представители на администрацията, НПО, местния бизнес. То е част от застъпническите действия и кампания сред местната общност в община Тервел за насърчаване участието на гражданите в реализирането на регионални политики. Целта е ефективен диалог с гражданите, техните организации и средствата за масово осведомяване за изграждане на партньорства за интегрирани териториални инвестиции и за широка обществена подкрепа.

Продължава и кампанията за привличане на уязвими обществени групи и широката общественост от добруджанската община в действия за намаляване на растителния отпадък и оптимизиране на разходвания публичен ресурс. Целевите групи, сред които се провежда тя, са деца от 9 детски градини и ученици от 7 начални, основни и средни училища, намиращи се на територията на община Тервел, както и семейства от малцинствата с ниски доходи или такива без работа.

Жулиета НИКОЛОВА