Акция в подкрепа на общинския приют за кучета в близост до Велико Търново започва днес – в Световния ден на бездомните животни. Кампанията "За лапичка с любов“ се случва за втора поредна година, припомнят за "Фокус“ нейните организатори от Ротаракт клуб – Велико Търново. В първото ѝ издание младежите дариха на приюта хранителни продукти, ваксини и материали за освежаване и ремонт на клетките на животните.

В дните до 20-ти април, всеки, който иска да помогне, може да дари храни за нуждаещите се животинки. Пунктовете са на различни места във Велико Търново: "Зоомагазин" на ул. "Козлодуй" №29 /в близост до парк "Дружба" и фитнес център "Клуб 17"/; зоомагазин "Шаро" в кв. "Акация", ул. "Пейо К. Яворов" №38; зоомагазин "Шаро" на ул. "Цар Тодор Светослав" №33 /в близост до парк "Марно поле" и Летен театър/.

Всеки, който иска да подкрепи инициативата, може да купи стока от някой от обектите и да я постави в някоя от специалните кутии.

В края на кампанията всички събраните хранителни продукти ще бъдат дарени на общинския приют за кучета.

Членовете на Ротаракт клуб Велико Търново приканват всеки, който обича животните, да подкрепи инициативата "За лапичка с любов" и да покаже, че за доброто няма ограничения и почивен ден.