20-годишна жена, живееща на ул. "Аврора" в Сунгурларе се обадила в петък около 20:40 часа на полицията със сигнал, че пред дома й има четирима мъже, които искат да влязат в къщата й, за да се саморазправят с нея и нейни роднини.

Своевременно дошлите на място полицейски служители не заварили никого. По думите на жената, агресивните мъже се преместили пред дома на други нейни роднини, разположен на ул. "Родопи" в Сунгурларе. На втория адрес са установени множество мъже, които въоръжени с вили и брадви искали да се саморазправят с роднини на подалата сигнала 20-годишна жена. В резултат на адекватните и бързи полицейски действия разразилия се скандал е овладян. От инцидента пострадал 61-годишен мъж от Сунгурларе, на когото са избити няколко зъба.

Инициатори и подбудители на конфликта са петима мъже на възраст от 18 до 58 години, всички от Сунгурларе. Те са задържани със заповеди за полицейско задържане за срок до 24 часа. Работата по документиране и изясняване на случая продължава от служители на Районно управление - Сунгурларе.