Тази вечер от 18.00 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески“-Стара Загора ще бъде представена книгата "Мозайки от миналото“ с автори проф. д-р Светла Димитрова и Снежана Маринова. Това съобщиха за "Фокус" от културната институция. Сред присъстващите ще бъдат авторът на предговора доц. д-р Георги Вълчев от Софийски университет "Свети Климент Охридски“ и научният редактор на изданието проф. д-р София Василева от Университет по библиотекознание и информационни технологии.

В книгата са представени 96  исторически сюжета, които описват близкото и далечното минало на града. В изданието са включени интересни факти, обекти, събития и случки, свързани с личности, като това, което ги обединява, е Стара Загора и трайният спомен в историята на града. Всяка статия може да бъде дописвана, ако споделите неизвестна на авторите информация.

Проф. д-р Светла Димитрова бе дългогодишен директор на Регионалния исторически музей в Стара Загора, от няколко години е избрана за директор на Регионалния етнографски музей на открито "Етър“ в Габрово. Автор е на 91 научни статии и монографии и седем издания с документален и летописен характер.

Снежана Маринова повече от 30 години работи в Регионалната библиотека "Захарий Княжески“ в Стара Загора. От тях 12 години е неин директор. Участва като съавтор и съставител в десетки книги, статии, изложби, свързани с историята на Стара Загора, а преди дни беше отличена с "Почетния знак на Стара Загора“.

Рени АТАНАСОВА