Новосъздадената електронна платформа на проект на Правилник на Програма "Култура“ за финансиране на събития и проекти в областта на изкуствата и културата представиха Община Стара Загора и част от екипа, поддържащ системата, предаде репортер на "Фокус". В зала 33 на Регионален исторически музей – Стара Загора демонстрираха функциите на системата пред потенциалните кандидати и заинтересовани лица (творци и творчески общности).

"Това е една предварителна среща, обучителна, за да се запознаете подробно с информацията относно електронната система. Тя ще улесни много процедурата по  кандидатстване, защото всичко ще става онлайн. Сроковете, в които трябва да се справим с разработването на правилника са кратки, но това няма да попречи на резултата, който очакваме да постигнем“, каза в началото на срещата  Диана Атанасова, началник на отдел "Култура“. Тя напомни, че Програмата ще бъде проведена в две сесии – на 2 май и в началото на месец октомври.

Радослав Младенов, част от фирмата поддържаща електронната система, направи демонстрация на екран относно стъпките, през които трябва да преминат  кандидатстващите.

В края на месец февруари също бе проведена информационна среща относно подробности за проекта на Правилник на Програма "Култура“ на Община Стара Загора.

Може да се запознаете с нея ТУК, а целия Правилник може да видите ТУК.