С богата програма отбелязват 24 май в Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Тя ще започне в 10.00 часа на площада пред Общината с тържествен ритуал за издигане на националното знаме на Република България и празничен водосвет - молебен, отслужен от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан. В 10.30 часа от площада пред Община Стара Загора, по бул. "Цар Симеон Велики“, ще тръгне празнично шествие.

От 12.00 часа отново на площада пред Общината ще се състои празничен концерт на детски фолклорни, танцови и певчески формации ЦПРЛ и старозагорски читалища. 

Над 70 образователни институции, читалища, културни институти ще се включат във феерията от младост, мъдрост и български дух. Кулминацията на празника ще бъде пред сградата на Областна администрация, където своеобразен финал ще даде фолклорна композиция на шест ансамбъла. 

РИМ-Стара Загора, Музей "Неолитни жилища" и Архитектурен комплекс "Музей на религиите" ще са с вход свободен и организират Ден на отворените врати от 10.00 до 18.00 часа

От 14.00 до 16.00 часа в Регионалния исторически музей ще се състои детска работилничка "Ученически трепети с перо и мастило".

Тази година в Стара Загора се отбелязват 165 години от първото честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азука, просвета и култура и славянската писменост-24 май в града.

Рени АТАНАСОВА