В София започна “Шествие за семейството". Събитието е част от инициативата "Месец на семейството". Организаторите заявяват, че целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната. Шествието е отговор на "София Прайд", който също се провежда днес. 

В "Шествие за семейството" се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство. 

Шествието преминава от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и ще стигне до НДК. 

Мероприятието е съпътствано от концертна програма с участието на Деси Добрева, Гуна Иванова, квартет "Българи“, 100 Каба Гайди, Кубрат Пулев,

Нели Андреева, Божена Александрова, танцов ансамбъл София 6 и др.

Фестивалът ще завърши с тържествен християнски концерт в навечерието на празника Петдесетница в събота, 22-ри юни, от 20:00 ч. пред Националния Дворец на културата с участието на Маргарита Хранова, Кварто Квартет и приятели, Братя Владигерови, Димитър и Христо, квартет "Българи“ и специален гост-изпълнител, посочват организаторите.