Избягалият от затвора Петър Колев е задържан. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. По думите му в полицията е бил получен сигнал, че Колев отива в дома на своята сестра в столицата. Там той стрелял с въздушен пистолет, при което предизвикал пожар. По-късно свидетели сигнализирали, че същият мъж се опитва да качи друг човек в автомобил насилствено.

До момента Петър Колев два пъти е засичан от органите на реда. Тогава опитали да го заловят, но неуспешно. Мъжът е с две влезли в сила присъди - за кокаин и за закана за убийство и хулиганство. Припомняме, че в края на септември миналата година той е пуснат на свобода по медицински причини. Колев обаче така и не се връща зад решетките, съобщиха от правосъдното министерство.

Случаят става ясен едва миналата неделя, след като bTV съобщи за серия неуспешни гонки със затворника. И двата пъти са в столичния квартал "Люлин“. Именно в "Люлин“ той беше задържан при спецоперация през април миналата година. Това се случи, след като затворникът три години успяваше да надхитри полицията и се укриваше, докато се издирваше, включително и с червен бюлетин на Интерпол. Още тогава стана ясно, че мъжът е опасен и въоръжен.