България победи Германия с 3:2 в приятелски футболен мач между отборите на администрацията на столичния район “Изгрев" и посолството на Федерална Република Германия. Срещата отбеляза началото на Европейското първенство по футбол, което се провежда в Германия.

Отборите на 119 СУ “Акад. Михаил Арнаудов" и на “Дойче шуле - София" се срещнаха на зеления терен в “Борисовата градина".

"Начало на оспорваната футболна битка, в която нашите момчета победиха безапелационно немския отбор, дадохме заедно с посланика на Германия Н.пр. Ирене Планк, директорите на двете училища и Председателя на постоянната комисия за децата, младежта и спорта към Столичния общински съвет - Димитър Шалъфов" съобщи кметът на "Изгрев" Делян Георгиев във Facebook.

Прекрасното спортно събитие се организира съвместно от посолството на страната домакин на Евро 2024 и район “Изгрев".

"Нашите момчета играха превъзходно, срещу силния немски отбор и в оспорвано съревнование, в последния момент грабнаха купата и златните медали, припомняйки ни емоциите от преди тридесет години през лятото на 1994 г.

Официалните гости и спортистите получиха като награда от г-жа Планк, оригинални футболни топки на Евро 2024 с автографи на известни наши футболисти и треньор номер 1 на България - Димитър Пенев.

Благодарим, на нашите приятели и партньори от немското посолство за поредното прекрасно мероприятие, което организирахме заедно и вярвам, че в бъдеще ни очакват още нови, съвместни инициативи", добави още Делян Георгиев.