През тази събота и неделя ще се състои Ретро базар "Пролет" - София, който ще се проведе на пешеходната зона пред Националния исторически музей в Бояна, научи Sofia24.bg. От район "Витоша" съобщиха във Facebook, че ретро базара ще стартира в 10 часа и ще приключи в 14 часа. За втора поредна година клубовете "БАК - Ретро" и "Авангард" ще проведат базар за колекционерски вещи, антики и ретро части, придружен с изложба на класически автомобили. Събитието ще протече под патронажа на кмета на Район "Витоша" Зарко Клинков.

Ето какво още казаха от район "Витоша":

На базара не се допускат стоки, характерни за комерсиалната търговия. Изложителите са само колекционери и реставратори, които предлагат или разменят свои лични редки вещи и ценности. Всеки, който притежава нещо интересно от близкото или от далечното минало и желае да го представи, е добре дошъл.

Входът за посетители е свободен.

Участниците в базара трябва да влязат от детелината на Околовръстния път и бул. "България", през БФС. Зрителите с автомобили могат да ползват обществения паркинг пред входа на НИМ - Бояна. В близост спират автобус 111 и тролей 2.

Заповядайте! Очакваме Ви".