Трима нарушители на пътя са задържани през изминалото денонощие, научи Sofia24.bg. От ОДМВР-София съобщиха, че около 8.55 часа вчера, на околовръстния път на Самоков, автопатрул е спрял и проверил товарен автомобил "Фолксваген“, управляван от местен жител.

В хода на извършения контрол е установено, че водачът не притежава СУМПС и вече има връчено наказателно постановление за същото нарушение. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство. След приключване на действията по разследването, още същия ден, нарушителят е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл. 343В, ал.2 от НК и му е наложена мярка за неотклонение "подписка“. Делото е изпратено в прокуратурата с мнение за съд.

На 10 април около 7.05 часа, на ул. "Средна гора“ в Пирдоп, автопатрул е проверил мотоциклет без регистрационни табели, управляван от местен жител. От извършените справки е установено, че моторното превозно средство не е регистрирано съгласно закона. Водачът е задържан в полицейския арест и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.

В Костинброд на 10 април, около 22 часа, на ул. "Панайот Волов“, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил "Шкода“. Возилото било управлявано от жител на село Вакарел. При тестването на водача с дрегер уредът е отчел 1.54 промила алкохол. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.