Областна администрация - Смолян и Регионална библиотека "Николай Вранчев" - Смолян обявяват стартирането на ежегодния конкурс "Библиотека на годината" и "Библиотекар на годината" по повод 11 май - професионалният празник на библиотекаря. Това съобщиха от Областна администрация – Смолян.

От настоящата година конкурсът, който се провежда под патронажа на Областния управител на област Смолян Стефан Сабрутев, ще носи името на Йорданка Вълчева. Вълчева бе дългогодишен заместник-директор на Регионална библиотека "Николай Вранчев“, а професионалния й път бе изцяло отдаден за утвърждаване на библиотечното дело в област Смолян.

Отличията ще се присъждат на конкурсен принцип за високи постижения в реализацията на мисията на библиотеките: внедряване на иновативни услуги за ползвателите, реализация на проекти с обществена и професионална значимост, принос в изграждането на  положителна визия на библиотеките и по-силното им присъствие в медиите и местната общност.

Предложения за годишните награди могат да се правят от дирекционни съвети на библиотеките, читалищни настоятелства, обществени, професионални и неправителствени организации, представители на местната власт.

Документите с предложения за номинации се изпращат на адрес : гр. Смолян, ул. "Дичо Петров" №7, Регионална библиотека "Николай Вранчев" - Смолян, за конкурса "Библиотека на годината" и "Библиотекар на годината. Срок на подаване на кандидатурите: 28 април 2023 година.