ОУ "Проф. д-р Асен Златаров" в Смолян беше домакин на националното състезание по безопасност на движението по пътищата през учебната 2022 /2023 г. – Общински кръг. Надпреварата се проведе под патронажа на Община Смолян и Превантивно - информационния център по наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на Община Смолян.

Състезанието беше открито от секретаря на община Смолян Момчил Николов, който връчи и наградите -плакети и грамоти на първенците и грамоти на всички участници. Той им пожела здраве, успехи и да спазват правилата за безопасност на движението по пътищата .

В надпреварата се включиха отборите от ОУ "Проф. д-р Асен Златаров“, ОУ "Стою Шишков“, ОУ "Иван Вазов“, СУ "Отец Паисий“, ОУ "Св. Св .Кирил и Методий“ –с. Смилян и ОУ "Стою Шишков“- с. Търън.

Състезанието се проведе на два етапа. Първият включваше теоретична част под формата на тест, а вторият -практична част, която включваше управление на велосипед с препятствия. На 1 –во място се класира ОУ проф. "Д-р Асен Златаров“- Смолян, втори са - СУ "Отец Паисий“ –Смолян, а трети са ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Смилян.