Встъпителна пресконференция по Проект "Инициатива за капитализиране на перспективите на туризма в региона“ с акроним "CapTout“, ще се проведе днес в Смолян от 12.00 часа в Зала 115 на Областна администрация – Смолян. Това съобщиха от Съюза на родопските хотелиери и ресторантьори.

Встъпителната пресконференция е ориентирана към национални, регионални и местни медии и има за цел по-широко представяне и популяризиране пред  заинтересовани страни и пред обществеността на Проекта "CapTout“   като се представят  неговите  цели:

* Подобряване на бизнес-средата в туристическия сектор, чрез подкрепа на предприемачеството и предприемачите (включително стартиращи фирми),  както и на  възможностите за работа в бизнес-мрежа в трансграничния регион ;

* Повишаване на управленските и маркетингови умения на предприемачите в туристическия сектор с акцент върху финансовото управление.

* Подобряване на уменията и изграждането на капацитет в туристическия сектор, чрез използване на Интернет  Комуникационните Технологии и електронния маркетинг за справяне с новите предизвикателства в бизнеса.

В встъпителната пресконференция ще се постави акцент и върху планираните дейности, очакваните резултати и перспективите за развитие на туризма след изпълнението на проект "Инициатива за капитализиране на перспективите на туризма в региона“.

Проектът "Инициатива за капитализиране на перспективите на туризма в региона“ ще бъде представен от Георги Пампоров – ръководител проект от страна на СРХР.