На 8 юни в Сливен се проведе традиционният детски турнир по спортни танци "Млади надежди“, организиран от Община Сливен и клуб по спортни танци "Туида“ с треньор Йовита Пенчева, съобщават от общината.

В надпреварата взеха участие над 230 състезатели от 10 клуба в страната: "Асеновец“ от Асеновград; "Блясък“ от Поморие; "Център Голд Степ“ и "Загора Данс“ от Стара Загора; "Киара – Н“ от Казанлък; "Меджик Степ“ от Чирпан; "Нефтохимик – 78“ от Бургас; "Фиеста“ от Велико Търново; "Яница – Т.А.“ от Нова Загора и "Туида“ от Сливен.

Многобройната публика в зала "Асеновец“ се наслади и на изпълненията на шест формации, в които участваха ученици, обучавани през учебната година по програмите на МОН: "Заедно в изкуствата и спорта“ и "Занимания по интереси“. Училищата са НБУ "Михаил Лъкатник“-Бургас; казанлъшките ОУ "Георги Кирков“, ОУ “Мати Болгария“ и ОУ "Кулата“; СУ "Бачо Киро“-Павликени и НУ "Васил Левски“-Сливен.

Всички състезатели получиха медали и предметни награди, ръководителите – купа и грамота за отбора, а публиката – незабравими емоции от изпълненията на бъдещите звезди в спортните танци.