От Бюрото по труда в Сливен отново отчитат по-малко безработни регистрирани на борсата. През месец юли 2022 г. в броя на регистрираните безработни в бюрата по труда от Сливенска област има лек спад и в края на месеца те са 4 638, с 16 души по-малко от безработните в края на юни. Равнището на регистрираната безработица е 5,94 % и в сравнение с юни 2022 г. стойността на показателя спада с 0.02 п.п.

Намалението през юли на броя на регистрираните безработни в областта се формира от лекия им спад в община Нова Загора – с 11 души, Сливен – с 5 души и Твърдица – 3. Само в община Котел има увеличение – с трима души.

Сред регистрираните на трудовата борса най-много са тези без квалификация и лицата с основно или по-ниско образование. През юли 633 лица са се регистрирали за ползване на посреднически услуги като безработни в бюрата по труда от областта. Най-голям брой от тях идват от секторите Преработваща промишленост (19%); Търговия, ремонт на автомобили и мотоциклети (12%) и Държавно управление (8%).