Мащабна специализирана полицейска операция се проведе вчера на територията, обслужвана от ОДМВР-Силистра. Тя бе насочена към противодействие на  конвенционалната престъпност, противодействие на престъпленията, свързани с изборното законодателство и политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и подобряване на пътната безопасност. В нея се включиха служители на секторите "Противодействие на криминалната престъпност“, "Противодействие на икономическата престъпност“ и "Пътна полиция“ при Областната дирекция, Районните управления в Силистра, Дулово и Тутракан и Зоналното жандармерийско управление - Русе.

На възлови места на територията на областта бяха изградени контролно-пропускателни пунктове, на които към 14:00 часа бяха проверени 389 моторни превозни средства и 552 лица. За констатирани нарушения са съставени 17 акта и са наложени 85 глоби по фиш.

Издирено и задържано е едно лице, издирвано с Европейска заповед за арест, за престъпление, извършено на територията на страна от Европейския съюз.

Профилактирани са 17 лица от активния криминален контингент и са съставени 26 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР.

От началото на полицейските действия, които стартираха в 06:00 часа вчера, мобилни екипи на сектор "Противодействие на икономическата престъпност“ са проконтролирали 51 обекта – питейни заведения, търговски обекти, заложни къщи и др., чрез които евентуално може да се осъществи контролиран вот.

В хода на операцията са разкрити 7 престъпления, образувани са 1 бързо и 1 досъдебно производства. Установени са случаи на незаконно притежание на ловно оръжие, на шофиране на с неистинско свидетелство за управление на МПС, на нерегистриран автомобил и на друг с регистрационни табели, издадени за друго МПС, по които са заведени преписки.