Днес, в Седмицата на брака, в малкото село Клисура се случи голямо емоционално събитие в живота на 92-годишния Петко Петров и съпругата му 89-годишната Ана Петрова. В присъствието на кмета на Банкя Рангел Марков, заместник-кмета д-р Александра Александрова, кмета на с. Клисура Камелия Димитрова и началника на отдел "Образование" Виолета Кирилова, длъжностното лице Димитрина Василева извърши ритуал по преподновяване на гражданския брак, сключен преди цели 72 години.

Трепетното изживяване развълнува всички присъстващи и особено кмета Марков, който сподели, че за първи път му се случва да преподнови граждански брак. Заради пандемията семейството не е отбелязало "благодатната" си сватба (70-годишнината), но днешният ритуал се превърна в удвоено приятно изживяване. Кметът поднесе поздравителен адрес, в който се казва:

"СКЪПО СЕМЕЙСТВО,

За мен е чест и удоволствие да ви поднеса своите поздравления по повод подновяването на вашия брачен обет в рамките на 11-то издание на Седмицата на брака.

Самият факт, че изявихте желание това да се случи, говори, че силата на прекрасните взаимоотношения помежду ви не се влияе от годините. Семейство като вашето е маяк за много млади двойки и потвърждение на това, че за истинската любов и уважение между двама души, свързани в свещен съюз, времето спира.

Бъдете здрави, щастливи и все така влюбени един в друг, като хора прозрели в другия най-добрата част от него и правещи всичко възможно да я задържат и обогатят."

Топлите взаимоотношения между двамата се превърнаха в също толкова топла целувка - знак, че чувствата са живи дори след толкова много години съвместен живот. Петко и Ана получиха дар от района - ръчно рисувани чаши от майсторката на стъклописа в художествените занаяти Радка Вацева, разчупена бе пита, мека и дъхава като душата на засмяната Ана. А кметът отвори церемониалното шампанското, след което прозвуча "Многая лета". И, по думите на Петко Петров, всичко това се случи, за да вземат пример младите хора от техния живот, от тяхното щастие.