Обичаният български актьор Светослав Пеев ни напусна на 27 февруари тази година. В Сатиричния театър "Алеко Константинов" в София вече ще има запазено място за него - не само в спомените на публиката, а и в залата на живо.

На ред 14, място 4 ще откриете стола на Светослав Пеев.

"Едно от нещата, които са важни не само за Сатиричния театър, но и за България, е начинът, по който се отнасяме към хората, които са дали живота си за емоциите, за смисъла, за младите“, коментира пред bTV директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов, който закова почетната табелка към стола.

На място 6, което се намира вдясно от седалката на Светослав Пеев, се намира и това на актьора Хиндо Касимов – едно от ключовите имена за историята на Сатиричния театър.

Всеки, който си закупи билет за мястото на Светослав Пеев, получава и информативна брошура, която има QR код с много информация за живота и ролите на актьора.

“Докато хората са в салона – преди да започне представлението или докато си говорят в антракта, могат да включат устройствата, които са непрекъснато в нашите ръце, и да получат повече информация. Толкова бързо и динамично живеем, че е едно от нещата, които най-лесно правим, е да забравяме“, отбеляза още Калин Сърменов.

"Наша грижа и дълг е да поддържаме по всички начини паметта и спомена за смисъла“, добави още той.

"Със Славчо играехме в едно представление – той беше кралят. Тогава ми каза, че играе две роли – Колчо Слепеца зад кулисите и краля на сцената. Той беше точно такъв – имаше отношение към всеки детайл, към честта, към морала“, разказа Калин Сърменов.