В периода 25-29 юни 2024 Русенският университет "Ангел Кънчев" е домакин на инициативата Иновативна седмица на технологиите. Тя включва няколко студентски прояви на български и чуждестранни студенти и 9-тата международна научна конференция по Енергийна ефективност и селскостопанско инженерство (EE&AE 2024).

Седмицата започва със студентското международно състезание Electroniad 2024, с участие на студентски клонове на Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), както и професионални студентски клонове на Electronics Packaging Society (EPS) от България и Румъния. В него младежите ще демонстрират своите знания и умения в областта на електрониката, а най-добрите ще бъдат отличени.

На 26 юни ще се открие Първата балканска среща на IEEE студентски клонове и EPS професионални клонове. По време на събитието водещи лектори от Photomate (България), Microchip Technology (Румъния) и Endava (България) ще представят иновативни продукти, решения и визия за бъдещето в областта на съвременните технологии.

От 27 до 29 юни ще се проведе IEEE конференцията EE&AE 2024, с участие на над 150 учени от България, Румъния, Турция, Индия, Мексико, Русия, Украйна, Филипините, Казахстан, Азербайджан и др. Това събитие включва и индустриална сесия, на която се планират B2B и лични срещи между представители на студентите, науката и бизнеса. Водещи компании (Huawei, Photomate, FOT, MIK-GREEN, PM Electrical, Solar MD и др. ще демонстрират последни новости в областта на възобновяемата енергетика и индустрията.