"Гражданското общество е сигурно "лекарство“ срещу недопускане реализирането на компрометирани модели“. Това заяви заместник областният управител на Русе Детелина Ачева при откриването на регионалния форум, посветен на гражданското участие в местното управление, предаде БНР. 

Той се провежда като част от планираните дейности по проекта "За бъдещо развитие на община Иваново“, реализиран с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Добро управление“. Посредством проекта се цели повишаване взаимодействието между администрацията от една страна и гражданите и бизнеса от друга в община Иваново.

В процес на разработка са и инструменти, които ще насърчат подобряването на социално-икономическата среда в резултат на по-открито и отговорно управление. Реализирани са и редица проучвания. Според жители на общината приоритет трябва да бъде даден на използването на повече съвременни технологии в ежедневната комуникация между администрацията и гражданите, както и е да се насърчат инвестициите в региона.

Стойността на проекта е близо 60 000 лева. Предвижда се той да приключи до края на следващия месец.