Във Второ РУ е образувано досъдебно производство във връзка с изясняването на пожар в склад на фирма в Русе, научи Ruse24.bg. В 08:21 часа на 22 юни в ОДМВР – Русе е постъпил сигнал за пожар, възникнал на адрес на бул. "Родина" в град Русе - в склад на фирма, в който е имало слънчогледово кюспе и слънчогледови фракции.

На местопроизшествието са били изпратени два екипа от Втора РСПБЗН Русе, два екип от Първа РСПБЗН, един от ССОД и автостълба. При пристигане на място е установено, че огънят е обхванал сградата изцяло и покривната конструкция е паднала. В близост до сградата е имало паркиран товарен автомобил, който в последствие е изместен, като е бил засегнат само брезента на ремаркето.

След локализиране на пожара е организирано дежурство и доизгасяне на локални огнища от екип на Втора РСПБЗН -Русе и автостълбатата. Пострадали при произшествието няма. Причините и щетите се изясняват в хода на образувано досъдебно производство. 

На място е извършен оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група на МВР. Причините за пожара и размерът на щетите са в процес на уточняване. По случая е образувано досъдебно производство, с оглед на престъпление по чл. 330, ал. 1 от НК.

В същото време, за изминалите две денонощия екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на още няколко сигнала. На 22 юни, между 10:05 и 10:40 ч., екип от ССОД е ликвидирал горене на суха трева в района на ул. "Свети Димитър Басарбовски" в Русе. Пожарът е потушен на площ от около 800 кв. м. без щети.

На 23 юни екипите на пожарната са гасили запалени сухи треви и храсти, които са ликвидирани без щети. Произшествията са възникнали в района на гр. Сливо поле, с. Черешово, в гр. Русе на ул. "Цанко Дюстабанов" и на бул. "Гоце Делчев".