Близо 300 грама наркотично вещество е намерено и иззето от служители на Районно управление-Разград при акция, започнала на 12 февруари вечерта и продължила на 13 февруари. В резултат на събрана информация на 12 февруари е спрян автомобил "Рено Канго“, управляван от 37-годишен мъж.

Пробата му с "Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на канабис. При последвалото претърсване в дома му са открити 180 грама зелена тревиста маса, която при тестване реагира на марихуана. Намерен е шкаф, оборудван като сушилня за канабис с монтирано в него осветление, вентилационна система и уреди за измерване на влага и температура.

Лицето е задържано. На 13 февруари, отново в Разград, е спрян лек автомобил "Пежо 306“, шофиран от 37-годишен мъж. Водачът е проверен с "Drug test 5000“, който отчел положителен на канабис резултат. Извършени са претърсвания в имота на мъжа, където са открити 35 грама канабис. У 22-годишния му брат са намерени 45 грама марихуана.

Двамата са задържани в Районно управление-Разград. В хода на работата по досъдебното производство е извършен обиск на 34-годишен разградчанин, у когото са намерени 8,15 грама марихуана. В помещение, стопанисвано от друг 34-годишен разградчанин, са открити 23,30 грама канабис. Водят се разследвания по чл.354 А от НК.